Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Θαύμα της Παναγίας Κερνίτσας με άτεκνο ζευγάρι.

Πήγαμε ένα Σάββατο του Αυγούστου στη Μονή Κερνίτσας, για να παραδώσουμε οικογενειακώς, ρούχα στις φίλες μας τις Μοναχές, οι οποίες λόγω του ότι οι περισσότερες μονάσανε από μικρή ηλικία, δεν είχαν τον χρόνο να μάθουν να ράβουν. Επιπλέον δεν σπαταλάνε τον χρόνο τους, για τον εαυτό τους, αφού όταν θα φύγουν οι επισκέπτες του μοναστηριού, τρέχουν να προσευχηθούν.
(Δείτε «Το δράμα της Μονής Κερνίτσας», άρθρο που δημοσιεύσαμε στο ιστολόγιό μας και αναφερόμαστε για τις καθημερινές δυσκολίες που έχουνε και αγνοούν.)
Έτσι μιλώντας με μία από αυτές, μας αφηγήθηκε με χαρά, ένα θαύμα που έγινε πριν κάποιους μήνες. Ένα άτεκνο ζευγάρι, παντρεμένο για δώδεκα περίπου χρόνια, γύρω στα σαράντα χρονών και δίχως παιδιά, είχε πάρει την απόφαση να επισκεφθεί την Μονή Κερνίτσας.
Η σύζυγος εξομολογείται στη μοναχή, ότι παρόλο τα χρήματα που ξοδέψανε σε εξωσωματικές επεμβάσεις, παραμένουν άτεκνοι και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποκτήσουν ποτέ παιδιά.
Η μοναχή της είπε, να πάει στην εικόνα της Παναγίας Κερνίτσης, στο βάθος της εκκλησίας της Παναγίας και να προσευχηθεί, να αφήσει τον εαυτό της ελεύθερο και την σκέψη της…να ανοίξει την καρδιά της και να αφήσει την Παναγία μας να κάνει το θαύμα Της.


Έτσι και έγινε, προσευχήθηκε για ώρα και βγαίνοντας με δάκρυα στα μάτια, πήρε μία εικονίτσα Της και έφυγε με τον άνδρα της.
Μία εβδομάδα μετά, τηλεφωνεί στη Μονή, ζητά επίμονα την Μοναχή και της λέει με περίσσεια χαρά, ότι συνεχίσανε να κάνουνε προσπάθειες και πρόσφατα ο υπέρηχος έδειξε την ύπαρξη διδύμων μέσα της!
Τι χαρά… που μας έκανε, η μοναχή…. όταν μας τα αφηγούταν…
Πως λάμπανε τα μάτια της, όταν μιλούσε για την Παναγία μας…
Μετά από μέρες ήρθε στο μοναστήρι το ζευγάρι και έκαμε ευχαριστήρια λειτουργία, ενώ έταξε τα ονόματα των παιδιών της, να είναι από τους Αγίους των εκκλησιών, της Μονής Κερνίτσης.
Θέλω να συμπληρώσω κάτι σημαντικό, σε όσους μελετάται αυτό το θαύμα.
Η κυρία προφανώς άφησε την καρδιά της ανοιχτή, τα βουρκωμένα μάτια της το αποδεικνύουν αυτό.
Επιπλέον η σκέψη της εδώ στο Μοναστήρι, στην όμορφη φύση, που περικλείει τα θαυματουργά, ιστορικά Θεία της Μονής, απελευθερώθηκε από την ρουτίνα και τα όρια της καθημερινότητάς μας.
Έτσι η μεγάλη πίστη της στην Παναγία, έφερε το θαύμα, όπως λένε οι καλόγριες.
Είναι αλήθεια πως πριν ζητήσεις κάτι από την Παναγιά μας, πρέπει να καθίσεις πίσω από την σπηλιά που βρέθηκε η εικόνα Της, να αναρωτηθείς γιατί υπάρχεις, γιατί τόση ομορφιά σε μία κουκίδα στο σύμπαν…;
Και όταν διαπιστώσεις την ύπαρξή Της, τότε να καθαρίσεις την ψυχή σου, να εξομολογηθείς, να κοινωνήσεις και να ξαναέρθεις στην Μονή Κερνίτσης, να βρεις με πιο καθαρή ματιά και άλλα μυστικά της…
Ανασυγκροτείς σκέψεις, θέτεις προτεραιότητες και όταν θα είσαι πιο ήρεμος και χαμογελαστός, οι μοναχές, λες και σε μυρίζονται, σε πλησιάζουν… θα σου μιλήσουν.
Να ξέρετε ότι οι μοναχές, επιδιώκουν μέσα από την αυταπάρνηση, τον μοναχισμό τους και την ασκητική τους ζωή, να κερδίσουν ένα Σχήμα, μία ανώτερη θέση Αγγέλων, μία θέση πιο κοντά στον Θεό…
Αν για κάποιον λόγο, μία μοναχή προσεύχεται για σένα και εσύ με την καθαρή ψυχή σου, κερδίσεις πολλές προσευχές της, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις έναν Άγγελο εκεί ψηλά… να σε προσέχει…
Αρκεί κάθε μέρα, οι αμαρτίες σου, να γεμίζουν λιγότερα χαρτιά σημειώσεων, μέχρι την επόμενη εξομολόγηση και αρκεί να κάνεις και έναν ανήμπορο άνθρωπο, να σου πει ευχαριστώ, για την βοήθεια που του προσέφερες και να προσευχηθεί για σένα…

Ελάτε να ζήσετε το δικό σας θαύμα στη Μονή Κερνίτσας.
Κλείστε τις τηλεοράσεις σας και ελάτε στον πραγματικό κόσμο, των κόσμο των ψυχών…

Με εκτίμηση,
Γ-Χ-Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου