Αν πάλι το «παραμαγειρέψετε», αντί απλώς να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφονται οι προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.
Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε», αν προσθέσετε καρυκεύματα, όπως το χρένο, ή ιαπωνικά μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.
Καθηγήτρια-διατροφολόγος, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι, όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό, αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.
Πηγή: iatronet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου