Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου("ΌΧΙ" ή επανάσταση του ΄21);

Σε λίγες μέρες 28η Οκτωβρίου. Αυτή την ημερομηνία που αρκετοί  Έλληνες έπειτα από τόσα χρόνια την συγχέουν με την 25η Μαρτίου.  Στην ερώτηση «τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου», η πιο πιθανή απάντηση είναι  ότι γιορτάζουμε την Επανάσταση του ‘21, λιγότερο πιθανή απάντηση  το «όχι» και βέβαια αν ρωτήσεις κάτι παραπάνω, νομίζω πως άκρη δεν θα βγάλεις.

Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως  σε άτομα της  νέας γενιάς. Και η ειρωνεία είναι  πως το θεωρούν φυσιολογικό. Τι δουλειά έχει ένας νέος με την ιστορία?. Πέρασαν αυτές οι εποχές. Βρισκόμαστε πλέον στο 2012. Στην γενιά της τεχνολογίας, στην γενιά όπου γνωρίζουμε  πότε είναι η παγκόσμια ημέρα του διαδικτύου ή η παγκόσμια ημέρα του ύπνου…

Είμαστε επίσης η γενιά που θαυμάζει άτομα τα οποία  «βγαίνουν στο γυαλί» ή ξέρουν να κλωτσούν μία μπάλα.
Αλλά είμαστε και η γενιά που έχουμε ξεχάσει σε ποιους οφείλουμε την ελευθερία μας, αυτούς  που πέθαναν πριν από λιγότερο από 100 χρόνια για να παίζουμε σήμερα PlayStation.
Ελάχιστοι τους θυμούνται και ελάχιστοι πλέον τους θαυμάζουνε.  Είναι άξιο και δίκαιο να τιμήσουμε, αυτούς που πέθαναν για εμάς, με απλές κινήσεις . Μπορούμε να πάμε να παρακολουθήσουμε την παρέλαση, τη θεία λειτουργία που τελείται κάθε χρόνο για αυτούς τους ήρωες αλλά και να μάθουμε επιτέλους ποιοι πάλεψαν και γιατί.

Εύχομαι όσοι διαβάζουν αυτό το άρθρο να σκεφτούν καλά αυτά τα λόγια και να καταλάβουν ότι  Έλληνας δεν είναι αυτός που μισεί τους Αλβανούς ή τους Τούρκους αλλά αυτός  που γνωρίζει την ιστορία μας  και υπερασπίζεται την πατρίδα μας ,  όχι με λόγια αλλά με έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου