Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Σκληραίνει τη στάση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ - Βουνά σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας


Λόφοι σκουπιδιών στους δρόμους
Λόφοι σκουπιδιών στους δρόμους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) Αθήνα
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης στα μέτρα της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία.

Έτσι, σήμερα Σάββατο και αύριο, Κυριακή, οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία με στόχο να μη λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία.


Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα δώσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Καραϊσκάκη.


Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στης ΟΤΑ καλούν σε ενίσχυση της περιφρούρησης στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σε όλους τους ΟΤΑ από τις 11:30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.


Οι εργαζόμενοι των δήμων της Αττικής, μάλιστα, καλούνται σε συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.


Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται να διογκωθεί επικίνδυνα τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, υπεύθυνο για την καθαριότητα, Αν.Βαρελά, περισσότερα από 100 απορριμματοφόρα του δήμου είναι γεμάτα σκουπίδια.


Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στις γειτονιές, ενώ έδωσε εντολή να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία με συλλήψεις όσων παρεμποδίζουν την είσοδο απορριμματοφόρων οχημάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής.


Η προϊσταμένη παρενέβη έπειτα από επιστολή του δημάρχου Αθηναίων, Γ.Καμίνη, ο οποίος την ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει προκύψει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου