Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κύπρος: Στα χέρια του Εισαγγελέα το πόρισμα της αστυνομίας


Μικρότερα γράμματα 
Κύπρος: Στα χέρια του Εισαγγελέα το πόρισμα της αστυνομίας
Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται από το πρωί το ογκωδέστατο πόρισμα της αστυνομίας για τις ποινικές ευθύνες της ανείπωτης τραγωδίας της 11ης Ιουλίου, το οποίο προέκυψε μέσα από έρευνες, 1123 καταθέσεις, 510 μάρτυρες και 464 τεκμήρια.Μόνο για τη συνοπτική έκθεση της ανείπωτης τραγωδίας, χρειάστηκαν περισσότερες από 1.000 σελίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία στηρίζει και προτείνει στον Γ.Ε. την ποινική δίωξη 10 με 13 προσώπων. Υπάρχουν ακόμη 3 πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά δεν είναι σίγουρη η ποινική τους δίωξη εκ των οποίων οι δύο είναι οι παραιτηθείς Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών και ένας στρατιωτικός.

H ίδια πηγή ανάφερε ότι θα διωχθούν ποινικά 5 ή 4 ανώτατα στελέχη της ΕΦ τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ανάμεσα στους 5 βρίσκονται και 2 Ελλαδίτες για τους οποίους θα ακολουθηθούν διαφορετικές διαδικασίες.
Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προτείνει την ποινική δίωξη και τεσσάρων ανώτατων στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα οποία επίσης τελούν υπό διαθεσιμότητα.

Ο Πόλυς Πολυβίου έδειξε σήμερα το δρόμο στο Γενικό Εισαγγελέα της δημοκρατίας με τον οποίο, όπως ανέφερε έχει συνομιλήσει προηγουμένως, και οι δύο τους είχαν αποφασίσει ότι θα ήταν καλύτερα να μην αναφερθούν ονόματα στο πόρισ μα Πολυβίου, για να μην επηρεαστούν με οποιοδήποτε τρόπο οι ποινικές έρευνες που θα συνεχίσουν αύριο το πρωί με την κατάθεση του πορίσματος της αστυνομίας στο Γ.Ε.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου